Vanameyde Interim professionals

Flexibele personeelsoplossingen

in de schadebranche

Leestijd: 3 minuten

Community Blog Flexibele personeelsoplossingen in de schadebranche

Flexibele personeelsoplossingen in de schadebranche

Zeynep Bulut

Zeynep Bulut

Manager Van Ameyde Interim Professionals, Nederland

Leestijd:3 minuten
De ongunstige net combined ratio’s vragen om kostenverlagingen. Hoe kunnen flexibele personeelsoplossingen op schadeafdelingen daarbij een rol spelen?

In het Financieel Jaarverslag van de Verzekeringsbranche 2016 meldt het Verbond van Verzekeraars dat de schadelast in 2016 fors hoger lag dan in andere jaren. Ondanks een lichte groei in het premievolume kwam het resultaat van de schadeverzekeraars onder nul.

Een van de aandachtsgebieden – zowel op het gebied van kwaliteits- als kostenbeheersing – wordt gevormd door het HR-beleid. In de branche zijn er twee tegenpolen bij schadebehandeling: de hele afdeling outsourcen, of juist insourcen?

Cruciale vraag bij insourcen
Bij insourcen is de vraag: wat is het ideale aantal medewerkers? Daaruit volgt ook de vraag: hoe vangen we pieken op? Want bij topdrukte verwachten verzekerden nog altijd een snelle – en uiteraard goede en vriendelijke – behandeling. Zoals uit de Claims Customer Survey van Accenture uit 2014 blijkt, is snelheid van behandeling een van de belangrijkste pijlers van klanttevredenheid onder verzekerden. De kwaliteit van de schadebehandeling mag niet leiden onder capaciteitsproblemen; klanten hebben daar geen begrip voor.

Oplossingen voor insourcen én outsourcen
Van Ameyde voorziet de branche in oplossingen voor het hele scala aan keuzes. Voor welke strategische oplossing u ook kiest, Van Ameyde zorgt voor de juiste mensen op het juiste moment.

Capaciteitsproblemen van schadeafdelingen opvangen is de kernactiviteit van Van Ameyde Interim Professionals. Of het nu gaat om overflow – waarbij onze mensen op afstand in uw systemen werken via optimaal beveiligde internetverbindingen – of detachering van onze mensen op uw schadeafdeling, wij zorgen dat uw schadeafdeling snel weer op volle sterkte draait.

Quote
Zeynep Bulut
Manager Nederland Van Ameyde Interim Professionals

Share This