Vanameyde Interim professionals

Big data in de
verzekeringssector

verslag van een lezing van de Verzekeringsjuristen

Leestijd:

Community Blog Big data in de verzekeringssector

Big data in de verzekeringssector

Nelli Evanian

Nelli Evanian

Schadebeheerder motorrijtuigen

Leestijd:4 minuten
In oktober had ik het genoegen om een lezing van De Verzekeringsjuristen te mogen volgen. Het thema was: ‘The Future now’. Hoe attractief is de verzekeringssector? En wat voor een rol speelt digitalisering en hoe gaan wij om met alle big data?

Vandaag de dag zien wij dat digitalisering en technologie ons werk overheerst. Digitalisering creëert data. Alles wordt opgeslagen en elke stap die je doet laat sporen achter. In het verzekeringsleven zit heel veel onnodige data.

Gebruik big data: welke vragen stel ik?

De uitdaging voor de toekomst is heel duidelijk: hoe stel ik de juiste vragen om het juiste antwoord te vinden in al die big data? Daarvoor hebben wij duidelijk inzicht en verschillende maatstaven nodig om dit kunnen interpreteren en toepassen.

Menselijk gedrag bepalend voor interpretatie data

De belangrijkste maatstaf die ik voor mij persoonlijk als prioritair acht is ‘Behavioral economics’. Mensen en dingen geraken geconnecteerd met elkaar maar daarnaast speelt een ander domein ook nog een belangrijke nog rol: de studie van het menselijk gedrag. Hoe beïnvloeden psychologische, cognitieve, emotionele, culturele en sociale factoren de economische beslissingen van individuen? Dat is belangrijk omdat dit een groot inzicht kan bieden in het gebruik en interpreteren van data en digitalisering van vandaag.

De lezing behandelde tot slot drie methodes die ook voor de verzekeringssector van belang kunnen zijn:

  • durf veranderen, want anders ben je de oude Nokia
  • denk vooruit, want als je niet vooruit denkt, dan ben je met verkeerde dingen bezig
  • lead your business and people, want het is niet de grootste die de toekomst wint, maar wel de snelste en meest inspirerende

Dankzij deze avond heb ik mijn toekomstblik in de verzekeringssector kunnen verruimen en zal zeker naar deze methodes teruggrijpen als dit nodig is in mijn dagelijkse werk.

Quote

‘Behavioral economics’ heeft voor mij als maatstaf bij het interpreteren en toepassen van big data prioriteit.

Nelli Evanian
Schadebeheerder motorrijtuigen Van Ameyde Interim Professionals Belgium

Share This