Vanameyde Cariere

Opleidingstraject tot Schadecoach

locatie: Hilversum

Vacatures Schadecoach

Schadecoach

Als Schadecoach ben je expert in het afhandelen van schades van A tot Z. Je toetst de claim aan de polisvoorwaarden, stelt de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding vast.

Wat ga je doen?

Heb je een voetbal door een ruit getrapt? Ben je per ongeluk met je scooter tegen een paaltje aangereden? Onze Schadecoaches zijn experts op het gebied van schades en regelen alles van A tot Z. Als schadecoach luister je naar het verhaal van de klant, voel je mee, analyseer je de schadeclaim, stel je gerust en informeer je welke vervolgstappen de klant moet nemen. Daarnaast verzamel je alle benodigde stukken en stuur je deze door naar de verzekeraar.

Ondertussen toets je de claim aan de polisvoorwaarden en stel je de aansprakelijkheid en hoogte van de schadevergoeding vast. Je communiceert per telefoon, post, mail of Whatsapp met de verzekeraar en onze klanten.

Onze schadecoaches doen er alles aan doen om de beste service te bieden en de klant zo goed mogelijk te helpen met de schade. Het behalen van de ultieme klantbeleving staat bij ons dan ook hoog op de agenda.

Om jou optimaal klaar te stomen voor deze functie, volg je gedurende vier maanden een intensief opleidingsprogramma. Je wordt  ondergedompeld in de schadewereld en kunt hierna zelfstandig aan de slag kunt met het afhandelen van schadedossiers. Na jouw opleidingstraject kun je de keuze maken om ook bij één van onze opdrachtgevers aan de slag te gaan. In het kort:

 • Je start op onze schadeafdeling waar je het computersysteem leert kennen en het aansprakelijkheidsrecht leert toe te passen;
 • Je volgt vaardigheidstrainingen zoals: telefoontraining en communicatietraining, verzorgd door zowel interne- als externe trainers;
 • Nadat je deze kennis onder de knie hebt, ga je praktijkervaring opdoen waarbij onze specialisten voor je klaar staan om jou de fijne kneepjes van het schadevak bij te brengen;.
 • We verwachten dat jij de Wft-diploma’s Basis en Particuliere Schade behaalt, uiteraard wordt dit via ons gefaciliteerd;
 • Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling vanuit een coach.

Wat bieden wij jou?

Na jouw opleidingstraject kun je kiezen uit een vaste werkplek maar wij bieden jou ook de keuze om werkzaam te zijn bij één van onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om veel ervaring binnen verschillende projecten op te doen en maak je een versnelde leercurve door. Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Bonusregeling, alleen van toepassing indien je bij onze opdrachtgevers aan de slag gaat;
 • 28 vakantiedagen;
 • pensioenregeling met 2% eigen bijdrage;
 • uitstekende collectieve verzekeringen;
 • bijdrage ziektekostenverzekering;
 • persoonlijk opleidingsplan;
 • doorgroeimogelijkheden;
 • leuke teamuitjes en een prettige werksfeer.

Wat vragen wij?

Naast een grote dosis enthousiasme ben je integer en professioneel en beschik je over MBO-plus niveau. Je bent communicatief sterk en klantgerichtheid zit in jouw bloed. Je haalt voldoening uit het telefonisch te woord staan van onze klanten. Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend. Doordat jij op de hoogte bent van de actuele regels en processen op het gebied van schadebehandeling, bied je onze klanten de beste service. Je hebt een neus voor fraudeaspecten. Al bij het eerste klantcontact beoordeel je alle voorkomende zaken op fraude (fraudedetectie). Daarbij beschik je over: 

 • Minimaal MBO-4 diploma;   
 • dienstverlenende instelling, ervaring in klantcontact-omgeving, horeca is een pré;
 • sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

Ben je geïnteresseerd?

Vind je het een uitdaging om in deze functie aan de slag te gaan? Reageer dan via de sollicitatiebutton met jouw cv en motivatiebrief. Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Ilse van der Hulst via telefoonnummer 070 413 73 00.

Een PES-screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Share This